Cheile Rasnoavei - Via ferrata mica

Newsletter:
Via ferrata mica - Cheile Rasnoavei


Via ferrata mica

Via Ferrata a fost inventata de italieni; noi am preluat conceptul cu entuziasm, pentru ca ofera neinitiatilor in alpinism sansa sa atace in siguranta pereti inalti de stanca si sa isi cunoasca limitele. Via Ferratta se parcurge impreuna cu alpinisti profesionisti.

Via Ferrata mica este entry-level in materie de aventuri montane. Acest traseu este destinat persoanelor care nu au cunostinte de alpinism, dar vor sa inteleaga ce presupune escalada. Via Feratta mica este amenajata ca o poteca pe fata expusa a stancii, intrerupta de trei pasaje care pesupun tehnici diferite. Gradul de solicitare al traseului este de intensitate medie. Grupul beneficiaza de asistenta si instructaj pe tot parcursul traseului. Echipa de alpinisti este pregatita pentru salvari montane si prim-ajutor.

Traseul este amenajat existand echipament cu cablu de otel, piloane cu expansiune si scarite in punctele dificile, care traverseaza un perete  al Cheilor Rasnoave la o inaltime de aproximativ 40m. La final coborirea se poate  face traversand valea pe un pod suspendat, sau cobarand in rapel un perete de 40m sau urmand poteca amenajata si marcata care va scoate in drum.

Timpul de parcurgere este de aproximativ 30min. Echipamentul este format dintr-un  ham, soc-absorber,casca,manusi. In permanenta va fi langa voi un instructor care  va va indruma.

Descriere Cheile Rasnoavei:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din varful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stînca alba, calcaroasa, a carei  imagine este familiara localnicilor. Creasta sfarseste abrupt in Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de  Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei -  malul drept -  s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.

Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A -  Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate  ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.

calendar
captcha image Reincarca imaginea
Introduceti codul din imaginea de mai sus
Copywright © Antique Design 2004 - 2022 | Toate drepturile rezervate.