Cheile Rasnoavei - Puntea suspendata

Newsletter:
Puntea suspendata - Cheile Rasnoavei


Puntea suspendata

Puntea suspendata presupune echilibru si invingerea fricii de inaltime pentru ca trebuie sa inaintezi pe o barna de doar 15 cm latime aflata la 10 metri de pamant transferand diferite obiecte dintr-o parte in alta. Nici urcarea pe pitoane de fier pana la punctul de plecare nu este usoara. Tot timpul participantii vor fi aigurati in coarda de catre alpinisti profesionisti.

Descriere Cheile Rasnoavei:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din vîrful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stînca alba, calcaroasa, a carei  imagine este familiara localnicilor. Creasta sfîrseste abrupt în Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de  Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sînt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei -  malul drept -  s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sînt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.

Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A -  Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate  ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.

calendar
captcha image Reincarca imaginea
Introduceti codul din imaginea de mai sus
Copywright © Antique Design 2004 - 2022 | Toate drepturile rezervate.