Fagaras - Canioning

Newsletter:
Canioning - Fagaras


Canioning

Canioning este de fapt parcurgerea acestora pe firul apei, in jos, spre capatul canionului, deci intr-un singur sens. Suna cam simplu dar pot interveni multe dificultati care pot fi înselatoare.

Astfel, in parcurgerea unui canion se pot intalni cascade ce trebuiesc coborate pe coarda, marmite unde trebuie inotat, saritori care se catara, curenti repezi care se trec cu tiroliene, bazine in care se sare, la care putem adauga pasaje de pestera sau inot in apnee. Rezulta un sport care aduna impreuna elemente de catarare, speologie, inot, totul dus la extrem. 


Canioning-ul este o activitate extrem de atagatoare, in primul rand datorita frumusetii peisajelor, a varietatii lor si aparentei facilitati de practicare.

Desi ar parea ca este mai putin periculos decat speologia si alpinismul, dificultatile pot varia si poate creste in functie de debitul apei, ceea ce impune o mare capacitate de adaptare si de improvizatie, combinata cu o buna cunoastere a mediului. Practicarea sa presupune o instruire prealabila pentru deprinderea tehnicilor specifice si reflexelor necesare.

calendar
captcha image Reincarca imaginea
Introduceti codul din imaginea de mai sus
Copywright © Antique Design 2004 - 2021 | Toate drepturile rezervate.