Newsletter:
Tiroliana Cheisoara
Tiroliana Cheisoara

Tiroliana - traversarea unui obstacol natural pe corzi sau cabluri, folosind tehnici de alpinism.

In zona Cheisoara exista o tiroliana destinata incepatorilor aflata la inaltime de 40 metri.  

Participantii vor trebui sa-si invinga frica de inaltime urcand asigurati pe o poteca de munte si apoi traversand Cheile cu ajutorul tirolienei. La final proba se continua cu o coborare in rapel pe un perete de stanca avand si o zona usor surplombata, in aplauzele colegilor.

Descriere Cheile Rasnoavei/Cheisoara:
Pereti sudici si sudestici, Roca calcaroasa. Din varful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stînca alba, calcaroasa, a carei  imagine este familiara localnicilor. Creasta sfarseste abrupt in Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de  Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei si care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei -  malul drept -  s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.

Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A -  Predeal-Rasnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate  ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu.

calendar
captcha image Reincarca imaginea
Introduceti codul din imaginea de mai sus
Copywright © Antique Design 2004 - 2024 | Toate drepturile rezervate.