Race Adventure Buzau

Newsletter:
Race Adventure Buzau

O zi prin Romania de dincolo de asfalt

VIZIUNE

Grupul pleaca impreuna din Bucuresti in doua microbuze, asa incat sa socializeze si sa intre in atmosfera de competitie prieteneasca.

Provocarile tehnice de pe traseu pun la incercare perspicacitatea, spiritul practic, uneori forma sportiva si, de fiecare data, simtul umorului.

Parcursul nu poate fi terminat daca echipele nu se ajutoreaza si intre ele la anumite provocari.

Toate instructiunile si indiciile de traseu sunt catrene-ghicitori (cu exceptia roadbook-ului), ca sa puna la lucru imaginatia participantilor si sa le tina treaz interesul pentru locurile inedite prin care trec.

TRASEU

 Am gandit traseul asa incat sa combine elemente de peisaj pe care putini le vad vreodata, desi sunt la mica distanta in afara drumului national, dar intr-o zona foarte bogata in istorie, traditie si valoare peisagistica.

 Echipierii viziteaza Sarea lui Buzau (formatiune calcaroasa ce iese in evidenta din peisaj, vulcani noroiosi (altii decat cei cunoscuti, de la Berca), un lac carstosalin (la Odaile), asezari precrestine, localnicii din satele vaii Balaneasa.

AGENDA

08.00  Intalnire in Bucuresti la un punct prestabilit, impartire in doua microbuze. In fiecare  microbuz este distribuit unul dintre cei doi colegi de echipa (o sa-i numim A si B)

09.30   Degustare de vinuri la Cramele Urlati (A primeste un soi, B un alt soi, urmand sa  identifice detaliile buchetului si caracteristicile soiului, in schimbul unui plic cu  indicii
 Proba continua pana cand toate echipele isi primesc plicurile)

11.00   Comuna Parscov, punct intermediar, abandon al microbuzelor (care se intorc la hotel  Ciuta)         
 Sector de 6 km mountain bike pe drum judetean
 Indicii de recuperat de la Sarea lui Buzau (formatiune stancoasa izolata, monument al  naturii)
 Chei de masina si roadbook de recuperat de la Chilii cu inscrisuri rupestre
 Cautarea masinilor 4x4, cu ajutorul localnicilor

13.00 Plecare in traseu 4x4, cate doua echipe in fiecare masina (4 persoane), pe drumuri  judetene si forestiere
 Masinile pleaca la intervale orare de 15 de minute si nu se pot depasi decat daca fac  greseli de orientare in teren
 Masinile sunt conduse de soferi experimentati in 4x4, dar orientarea o fac echipele,  prin rotatie la 15 minute, pe baza de roadbook
 Proba de conducere 4x4 de echipa (slalom asistat de coechipier, pe un traseu jalonat,  cei doi echipieri conduc pe rand, cealalta echipa din masina asista)
 Proba culinara impreuna cu localnicii, presupune identificarea gustului unor feluri de  mancare locale (e masa de pranz mascata- tocana parscoveana de rosiori, carnatii de plescoi, etc)

15.30  Proba de slalom in caiac, pe Buzau
 Presupune coborarea unei cascade de 1 m cu caiacul si slalom pe apa in jurul  flotoarelor pe un traseu usor, prestabilit
 Echipele au la dispozitie cate un caiac (sunt cinci in total, folosite pe principiul primul  venit-primul servit) pe care il folosesc in stafeta
 Nu e nevoie sa stie sa inoate
 Mountain biking pana la soseaua principala, DN10
 Autostop pana la hotel Ciuta (in costumele de neopren, cu casca si vesta)

Prima echipa la hotel castiga!

Sosire festiva la Hotel Ciuta.

Copywright © Antique Design 2004 - 2024 | Toate drepturile rezervate.