Expeditie Maroc

Newsletter:
Expeditie Maroc

Vrei sa traiesti o aventura memorabila alaturi de echipa ta? Descopera Marocul de la nord la sud in doar 9 zile si fii membrul expeditiei tale 4x4!

Pachetul se preteaza pentru echipe care trebuie sa convietuiasca impreuna pentru o perioada relativ lunga de timp. Membrii echipei isi vor imparti resursele aflate la dispozitie, vor supravietui unor diferente mari de temperaturi de 2-5 grade in munti pana la 35-40 grade Celsius in desertul Sahara!

Informatii generale:

Pe o scara de la 1 la 10 aceasta calatorie implica o provocare fizica si psihica (dificultate) cotata la gradul 3 de catre organizatori. Nu exista riscuri medicale sau de alta natura evidente.

Transportul pe toata perioada calatoriei se va realiza cu masini de teren 4X4 dotate cu portbagaj si 7 locuri. Numarul de participanti / auto este de 5 iar grupul este de maxim 10 persoane (doua / trei autovehicule de teren). Conform contractului de asigurare si de inchiriere al autovehiculului organizatorii asigura sofatul. Acestia sunt dotati cu statii de emisie receptie cu raza suficienta de acoperire. Acest tur nu poate fi realizat fara autovehicule de teren 4X4.

Pachetul poate contine toate serviciile care includ: cazarile, 3 mese pe zi (mai putin pranzul din ziua 8 din Marrakesch), combustibilul, asigurarea masinilor si a pasagerilor, ghiduri turistice in limba romana, ghid trekking, bauturile alcoolice, taxele de intrare la obiective turistice, cheltuielile personale, transportul cu avionul.

Sunt disponibile ghiduri de calatorie in limba romana.

Permanent semnal telefonie mobila.

Inscrierile si rezervarile se fac cu minim 30 zile inainte de data urmatoarei plecari comunicata de organizator.

Recomandari: Obligatoriu: aparat foto!

Consumati pe parcursul calatoriei doar apa imbuteliata si evitati folosirea ghetii la bauturi. Apa imbuteliata este disponibila pe tot parcursul calatoriei in majoritatea magazinelor locale.

Organizatorii au calatorit in Maroc si in alte tari musulmane de mai multe ori in astfel de tururi, pe cont propriu si recomanda ca persoanele de sex feminin sa adopte imbracaminte neofensatoare.

Imbracamintea recomandata: lejera (pantof sport tip gheata, slapi, pantalon adecvat calatoriilor, tricouri, jaketa, polar, sapca, ochelari soare).

Folositi rucsacuri. Bagajele vor fi transportate pe portbagajul autovehiculelor de teren.

Medicamentele recomandate; pentru raceala, indigestie, diaree, crema protectie solara. Asigurarea de sanatate pentru calatorii este obligatorie si se va incheia pentru o valoare de 50.000 euro, la o societate de asigurari recunoscuta. Pasaportul trebuie sa aiba valabilitate minim 6 luni. Nu sunt necesare vaccinari pentru boli tropicale.

Program:

Ziua 1 - MIERCURI

- Pe parcursul zilei aterizezi la aeroportul din Marrakech, de unde vei fi preluat de organizatorii Overland Adventure in autovehicule 4X4 si ne vom deplasa impreuna la Hotel Diwane (****), situat la 10 min. de centrul ametitorului Marrakesch. In aceasta seara ne vom relaxa si odihni dupa zbor. Cina.

- Dupa cina va avea loc o intalnire de grup cu ocazia careia vrem sa ne cunoastem si sa facem schimb de informatii: numerele de telefon ale organizatorilor, date generale despre ce urmeaza sa facem, schimb valutar, necesar calatorie, intrebari si o scurta prezentare a programului de calatorie.

Ziua 2 - JOI

- Mic dejun la hotel. Ne imbarcam in masini si pornim spre nord-vest catre Meknes. Trecem prin Beni Melal, Kasba Tadla si Kenifra. Undeva pe drum luam pranzul.

Ajungem dupa-amiaza la Meknes unde vom petrece timp liber (plimbare) prin vechea medina a orasului.

- Foarte aproape de Meknes ne vom caza la o pensiune in idilicul oras Moulay Idriss (nume dat orasului dupa un renumit sultan). (475 km.) Singura zi cu mai multi kilometri de parcurs…

Ziua 3 - VINERI

- Dimineata petrecem timp liber in micul orasel si apoi plecam de la pensiunea ‘’La Colombe Blanche’’ catre fantasticul Fes. Ajungem la pranz si petrecem doua ore in orasul mestesugurilor, Fes. Dupa masa de pranz vom parcurge un scurt traseu printr-o rezervatie de cedri la sud de Ifrane si Azrou.

- Pana la lasarea serii vom iesi din nou la drumul principal si ajungem la Auberge du Jaffar (**) langa orasul Midelt. Seara, dupa cina, langa focul de la semineu sau pe terasa locatiei vom simti fiorul Muntilor Atlas si apropierea desertului.

Disponibilitatea berii in aceasta locatie ne va face sa gasim mai usor Constelatia Orion pe cerul pururi instelat (sau… insetat). (370 km)

Ziua 4 – SAMBATA

- Mic dejun la Auberge du Jaffar. Intram pe un traseu off-road de aproapre 60 km spre Circue du Jaffar (Caldarea lui Jaffar) unde putem admira Jebel Ayyachi care are o altitudine de 3747 m. Vom incerca sa urcam pe o pista off-road la aproape 3000 m altitudine.

- Continuam calatoria catre sud trecand prin cateva oaze. Vom intra in Gorges du Ziz (Cheile Ziz) unde ne oprim pentru a savura cafe au lait sau traditionalul ceai. In Errachidia servim pranzul. Plecam spre Erfoud, primul oras aflat in desertul Sahara.

Dupa un scurt traseu off-road vom atinge Erg Chebbi, spre seara, unde vom putea simti fierbinteala nisipului la apus, intr-o locatie situata chiar la baza dunelor in locatia numita Auberge Du Sud (***). (330 km)

Ziua 5 – DUMINICA

- Azi vom merge chiar pana la ‘’capatul drumului’’, dupa ce vom vizita o oaza foarte intinsa. Pranzul il servim intr-unul din orasele de langa granita cu Algeria (Merzouga), localitate situata la baza unor dune imense care domina oraselul. Aici drumul se termina… La propriu!

- Spre seara ne pregatim moral pentru a innopta in inima desertului (bivuac / corturi) unde vom ajunge in principiu… pe camile! Daca sunt si ele de acord!... Este posibil ca dunele sa fie prea mari chiar si pentru autovehiculele noastre de teren.

Ziua 6 – LUNI

- Dupa o noapte ‘’scurta’’ ne vom trezi devreme pentru a evita caldura sufocanta dintre dune si ne intoarcem la locatia de ieri pentru igiena personala si mic dejun. Revenim la asfalt si ne indreptam catre Cheile Dades si Todra. La intrarea in Gorges du Todra luam pranzul. Urmeaza o sesiune foto in salbaticele chei! Daca vremea o permite traversam muntii pe o pista off-road catre Gorges du Dades unde vom innopta si vom lua cina la hotel Auberge des Gorges du Dades (***). (350 km)

- Avem nevoie de odihna pentru ca maine dimineata vom incerca ca pentru doua –trei ore sa strabatem cu pasul (trekking) sectiuni din aceasta zona.

Ziua 7 - MARTI

- Dimineata o incepem cu trekking prin defilee insotiti de un ghid local. Plecam catre Quarzazate unde luam pranzul la terasele din inima orasului.

- Dupa o traversare spectaculoasa a Muntilor Atlas ajungem spre seara la Marrakesch. Cina.

Ziua 8 – MIERCURI

- Mic dejun la hotel. Liber full day in Marrakesch.

- Pranz la alegere in oras (extra cost). Vizitati piata Jemaa el Fna (patrimoniu UNESCO) / Medina / Cumparaturi / Suveniruri/ Diverse obiective la alegere sau la sfatul localnicilor. La orele 19.30 – 20.30 in piata Djemaa el Fna la locatia nr. 42 ne intalnim pentru a savura o cina traditionala. Ne intoarcem la Hotel Diwane pentru a avea ultimele impresii, sugestii sau schimburi de e-mail-uri.

Ziua 9 – JOI

- Mic Dejun. Plecare aeroport (in functie de orare zbor, pe parcursul zilei).

Va asteptam sa descoperiti aventura unei expeditii de exceptie alaturi de colegii de echipa!

 

 

Copywright © Antique Design 2004 - 2024 | Toate drepturile rezervate.