Raul Jiu

Newsletter:
Rafting - Raul Jiu


Rafting

Raftingul este coborarea cu barci speciale a unor ape repezi de munte. Se asigura echipament adecvat: casti de protectie, veste de salvare, costume de neopren in perioade ale anului mai reci, barci de rafting generatie 2008 foarte stabile si sigure. Raftingul este un sport de echipa unde coordonarea miscarilor este totul.

Rafting pe Jiu
Cel mai spectaculos traseu de rafting este cel din Defileul Jiului. Punctul de plecare este undeva in apropierea localitatii Livezeni. De aici, intre Livezeni si Bumbesti Jiu, se poate face rafting din primavara pana toamna tarziu. Zona este deosebit de spectaculoasa, raul este foarte involburat datorita zonei inguste a defileului. Traseul este de aprox. 25-30 Km.
Se pot organiza concursuri, batalii navale, recuperari obiecte din apa.
 
Descriere Valea Jiului:
Valea Jiului este pentru calatorii ce sunt gata sa accepte provocarea naturii si pentru amatorii sporturilor extreme sau recreative. Desi in mod traditional aceasta regiune nu este considerata o destinatie turistica, exista cel putin trei argumente care sustin contrariul:

1. Valea Jiului este principala poarta de intrare in Parcul National Retezat si accesul in muntii Parang, Retezat si Valcan

2. Valea Jiului este o regiune turistica accesibila pentru toate buzunarele.

3. Arealul turistic Valea Jiului este o regiune relativ nedescoperita. Aici se mai pot descoperi inca pesteri (vezi Pestera Sura Mare- cea mai lunga pestera activa din Romania, peste 5 km lungime), se poate face canyoning, puteti descoperi coborari in aven sau insiruiri de cascade de 30 de metri. Asta ca sa nu mai vorbim despre bogatia faunei: intreaga zona este "innobilata" de prezenta ursului brun, caprei negre, mistretului si lupului.

 

calendar
captcha image Reincarca imaginea
Introduceti codul din imaginea de mai sus
Copywright © Antique Design 2004 - 2022 | Toate drepturile rezervate.